övik & umeå

Nu är jag hos pappa å lånar hans dator. Ska fixa me lite räkningar.
I lördags så åkte ja & my å hälsa på jocke. Då stog det ganska snabbt klart att de va inte brajag som hade sakna honom. =p

Åkte till Danne sen. My busa med Melvin & Casper. Bestämde att vi skulle åka å hälsa på Lonka, SS & River.
Hehe, jag å lonka skulle åka å handla lite å ja fråga om my skulle me. "NEEJ! Jag stanna här mina kompisar!" Så my stannade själv med melvin, casper, river, danne & ss. Å de gick hur bra som helst. Hon brukar ju kunna va blyg ett bra tag innan hon törs va själv me nya människor.


Aja. Ska betala räkningar å äta nu. =D


Herrå!

Nu kommer inte jag ha nå internet hemma tills ja får tillbaka min dator från HP.
Så finurligt att det är glapp i nätverkskortet. *yes*
Som jag har grejat å donat för att få till de där! Också funka de inte ändå.
Tur de gå på garanti iaf. =)

Snäll syster!

Jag har världens snällaste lillasyster.
Hon kom hit å diskade åt mig igår. Å sa; "Jag får väl komma hit nån dag i veckan å diska åt dig tills du har tagit bort stygnen."
Tycker jag va jättesnällt. =)
Just nu sitter My och äter frukost. Mannagrynsgröt.

Ringde å prata lite me Björn igår. Han mobbas.
Pratade me Jocke också. Han hade vare me i en Yatzy turnering. Han fick Yatzy en gång, men han vann inte. =p
Hoppas vi får komma dit snart. =)

Idag ska Peter åka me mig till skolan. Om han törs. Hehe.
Det är inte det lättaste å köra bil. De e helt ok å växla till 1,3 & 5an. Men 2, 4 & backen går mindre bra. Då gör det ont.
Å jag hoppas antibiotikan hjälper nu, så jag inte måste tillbaka igen. De känns ju så otroligt löjligt. Haha.
Som Björn sa.. Sånt händer bara vissa människor, inte andra. =p

De här går inte..

Ligger här i soffan och kämpar som satan för att hålla mig vaken. Sjukt vad trött jag är!
Ska bli otroligt skönt å sova. Men jag väntar samtal. Å de vill ja ta.
Nej, nu ska ja piss å gå å lägg me. Åsså ska ja ta mina tabletter så ja inte ha så ont å så det ska läka.

Tvärslocknade hos pappa också föresten. Sov å sov å sov.

Hemma igen!

Yes! Igår åkte ja å lämna mys stol på dagis, ifall de skulle ta så pass lång tid att ja inte skulle hinna hämta my så skulle pappa göra de.
Åkte till sjukhuset. Fick vänta kanske en timme innan de va min tur å ens anmäla mig.
Anmälde och dom tog ett infektionsprov. De va väl inte helt perfekt.
Klockan började närma sig 15 å ja satt i väntrummet. Kom på att ja hade en snickers i väskan. Tog upp den å tog EN tugga. Sen ropade dom upp mig. Fick träffa en läkare. Han sa att han skulle hämta en annan läkare. Tog en stund. Den andra läkaren kom. Han sa att dom väntade på en överläkare som skulle kolla. Å sålänge så fick jag vänta.
Överläkaren kom å förklarade att man skulle operera och spola "senskidan" eller va fan de hette. Typ nån kanal där senorna från tummen går. Så det kom in en sköterska som satte en nål. Läkaren kom in å fråga när jag åt sist. Jaa...vid lunch. Eller, jag tog en tugga av en snickers i väntrummet. Jaha, ja, då får vi vänta till 21 med att operera. Tills dess får du en gipsskena. Jag fick alltså vänta 3 timmar extra på en operation för att jag hade tage en enda tugga snickers. *suck*
Å inte fick ja äta upp resten heller. Blev inlagd på OBS å ringde å tala om för pappa att my fick sova där inatt.
De gick så bra så.

Jag skulle bli sövd, vilket jag tyckte kändes löjligt.. bara biten av en katt ju. Men det skulle tydligen till så mkt bedövningsmedel för att bedöva hela armen, och det var mer skadligt för bebisen än att bli sövd. Vaknade iaf vid 00. Då va ja hungrig och törstig. TIllslut fick jag dricka vatten. Å när jag vid 01 kom tillbaka på avd så fick jag en macka.
Somnade vid 02. Vid 03 skulle jag få mer morfin och/eller antibiotika. Minns inte riktigt. Så då blev jag väckt. Sen fick ja sova ända till halv 7! Då tände en sköterska lampan som va jättestark och riktad precis i mitt ansikte. Då skulle ja ha mer antibiotika.
Hehe, 2 roliga gubbar på samma avd. Dom frågade om jag skulle träffa en vet. istället.

My ha vare på stan me morfar idag. Hon hade fått en jacka, en mössa å en väska.
Å igår när pappa  å my skulle handla och kom till kassan säger My: "MÄN! Glömta godis morfar!" å då kunde ju inte morfar stå emot, så dom gick tillbaka å hämtade godis då. Morfar tycker det är dyrt att va barnvakt.... =p =p

Jahopp..

Tummen mer svullen å gör mer ont. Ringde å fråga hur ja ska göra. Åka in igen fick jag till svar. Så ja ska väl åka snart då.
Leden han va orolig för igår å blåaktig idag. De e kanske inte så bra?
Men de där fixar doktorn åt mig ska ni se! =p
Han glömde nämna för mig igår att jag ska hålla handen så stilla som möjligt. De e ju jävligt lätt..
Ensam med en 2åring och hålla högerhanden stilla.. mmm..visst!

Aja. Ska ta å göra iordning lite kuvert nu iaf som ja ska skicka iväg.


TRÖTT!

Japp. Nu e jag trött. Har precis kommit hem. Kom hem till stan strax före 21.00.

Åkte iaf till Umeå idag. På vägen tillbaka träffade jag och My Björn på Max. Så vi åt middag tillsammans.
Har funderat lite idag på om jag skulle ringa å höra hur länge en stelkrampsspruta håller, för jag är väl medveten om att blir man biten av ett djur är det bra att ha den. Eftersom att jag fick en för ungefär 5 år sen efter att jag hade blivit biten av en hund så tänkte jag att det är nog ingen fara. Men jag ringde å frågade iaf för säkerhets skull.

HA! Stelkrampssprutor har jag fått så det räcker och blir över, det var det absolut ingen fara med. BRA! Tänkte jag då. Då behöver jag inte oroa mig. =D
"Var är det du är biten?"
"Ja.. I tummen på höger hand."
"Var är du?"
"Påväg hem från Umeå."
"ÅK DIREKT TILL AKUTEN NÄR DU KOMMER TILLBAKA TILL ÖSTERSUND!"
"Ehh..jaha? Men jag har ju stelkrampsspruta?"
"ALLA bett på händer ska bedömmas av läkare"

Ja, så när jag kom in till stan vid 21.00 så åkte jag till pappa å lämnade My. Sen åkte jag till akuten.
Talade om för både sjukvårdsrådgivningen och receptionen att jag är gravid. Så dom skulle veta om de.
Satt där å väntade..å väntade.. å väntade.. Kom in en ambulanshelikopter, så jag fick vänta lite till.
SEN! 23.30 var det min tur. Ortopeden tittade på min tumme. Såg funderande ut. Han kände, och jag sa aj när det gjorde ont. =p
Sen tittar han på mig å säger: "jaa.. frågan är om vi skulle lägga in dig å ge dig antibiotika intravenöst..eller om du ska få tabletter att ta med dig hem"
Han tyckte det lät jättebra att lägga in mig eftersom det stog i mina papper att jag bor i Kaxås, jag kontra med att jag bor i torvalla och det går alles utmärkt att åka hem. Men de va väl kanske inte de de satt i mest, utan att antibiotikan kommer ju ut lite fortare när man får den intravenöst. Jag frågade om jag då fick antibiotika som va ok att ta trots att jag är gravid. Han tittade väldigt förvånat på mig å frågade om jag var gravid?! Det stog det inget om.. ja, då fick han fundera om. Slutade iaf med "Amimox" 750mg tabletter å stränga order. Han ritade på min hand, längs svullnaden/rodnaden och sa att "OM det imorgon på dagen har gått nedanför strecket eller om du blir mer svullen, spec över leden, ska du åka in DIREKT. För då måste vi nog spola leden också. Om det INTE blir värre, så ska du ändå komma tillbaka på lördag kl 09.00. Har det inte blivit bättre då måste vi nog spola leden ändå."

Sen fick jag gå. Å han upprepade flera gånger påvägen ut att jag MÅSTE komma tillbaka om det blir värre imorgon.
Så.. Jag har alltså 5 "hål" i tummen efter min älskade misses tänder. 2 av dessa hål är precis över leden  närmast nageln. Ett av dessa 2 hål var även det djupaste av alla 5. Iochmed att han har bitit precis över leden kan det bli en infektion där, vilket absolut inte är bra, tydligen.
Det jag var mest rädd för var dessa bakterier katter kan ha som är väldigt skadliga för fostret. Men de va inte sånna bakterier de var frågan om. Som tur va, iome de blev jag lugn och tror på att allt löser sig. Jag har annat att fundera på just nu.

Hehe, när jag kom tillbaka till Frösön och skulle hämta My hörde jag hur det snarkades där. My och pappa låg i soffan och snarkade. My hade kastat fisar på morfar å Ingegärd. =p Nu är vi hemma iaf, My somnade och jag också snart.
Så god natt!

Min tumme värker.

Vaknade rätt tidigt med tanke på när jag somnade inatt. (02.15/07.30)
Klev upp å åkte ner till Emelie och hämtade en skiva. Ska ju åka långt idag ju. Känns rätt drygt. Men ändå otroligt skönt.
Skönt för att då är det borta sen, över. Det känns helt ok iaf.

My sitter och matar Klas med chips som har stått i kanske.. 2 månader? Han äter och är glad. Han måste gödas upp igen. Inte konstigt att kvinnan sa att han inte va så stor! Han har säkert gått ner 1½-2 kg!

Men han är omöjlig att hantera utomhus. Så igår precis vid porten så bet han mig i tummen, å fy satan va ont jag har i den! Hade han bite i armen hade det vare helt ok. Men i tummen.. då blir ju hela tummen typ perforerad. Hade problem å starta bilen med höger hand när jag skulle åka till Emelie. Haha. Men det går över! Han är hemma iaf. =)

--------------

Uppdatering..
Igår så blödde de så mkt på tummen, så jag satte på plåster. Tog av dom idag. Hehe, inte konstigt det gör ont å stramar. Höger tumme är ju dubbelt så stor som vänster. =p

Klas

Kvinnan som bor här nere på Timmervägen ringde strax efter 22. Då hade hon precis sett en katt, hon beskrev hur han såg ut, och sa att det måste vara Klas. Så vi slängde på oss kläderna och sprang ner!
Efter en stunds lockande så kom han. Nu är han hemma. Men han behöver nog ha lite tid på sig å vänja sig vid att vara hemma igen skulle jag tro. Han har ju ändå varit borta i ungefär 1½ månad.
Men jag är glad att han kom hem just idag iaf. =)

Anonym?

Vem är det som skickar anonyma kommentarer?
Ingen aning om vem det är som förväntar sig ett sms. Så tji fick h*n! HA! =p

Glad!

I början på Mars så smet ju min älskade kissemiss, Klas, ut.
Han har varit borta sen dess. Jocke ringde kattklubben och "efterlyste".
Idag har jag pratat med en kvinna som bor längre ner på Timmervägen. Hon har sett honom! Flera gånger.
Han smyger tydligen fram ur skogen på nätterna. Så ikväll ska jag gå ner å locka lite på honom å se om han kommer hem. Och kvinnan där nere skulle sätta ut en fälla.

Btw. Om någon vet vilket kön bebisen i min mage har hoppas jag verkligen inte att det skrivs här i kommentarerna i min blogg, eller på någon annan blogg eller någon annanstans. Jag hoppas att det respekteras..


Kön!

Idag var det process på skolan. Rätt intressant.
Gick tidigare, skulle på UL. Å nu vet vi vad som gömmer sig i min mage (könet alltså)! ;p
Får väl se hur länge jag klarar av å hålla de "hemligt". ;)

Efteråt hämtades My på dagis. Hon hade ramlat idag och har ett blåmärke vid ögat. Stackarn.



Back to school.

Idag va första dagen tillbaka på skolan.
Fan va tjorvigt det var där! KAOS!
Hoppas de inte kommer drabba oss spec mycket.
Intressant å höra hur alla har haft det på sina praktikplatser iaf. =)

Bilder...

My & Ellen på storsjöbadet.             
Ellen & My                             Robin & My                           Emelie & Mamma             My sover..



           
My & Ellen                 My                                           Ingegärd & pappa             My & Ellen..

Nytt försök!!

Idag har vi varit på djungelhuset igen. =)
Ellen, Emelie, Robin & Zippa va me idag.
My och Ellen har haft skoj! Tycker att Ellen var väldigt tapper, hon sprang runt å lekte på fast hon är tokförkyld.
Och My klättrar å har sig. Hon tar sig fram till dit hon vill utan några större problem. =)

Vi va där i nästan 3 timmar. =)


Athena

Va på Athena å åt idag. Värdelöst.
Fläskfilé för nästan 200. Två st små torra, platta, brända köttbitar.
Långt ifrån värt pengarna.

4 år..

Igår var det 4 år. Bar så ni vet.
Bra och dåliga stunder. Just nu rätt kasst, men då kan det bara bli bättre. Och det är ju bra. Att det bara kan bli bättre.

Nässelutslag?

Kan det vara det jag har i ansiktet tro?
Det verkar så iaf. Måste gå på hc å göra dom där jävla testen nån dag.
Skulle ju boka en ny tid sist jag var där för att göra allergitest. Men det har som inte blivit av. Kanske e dags nu?
Såhär ser det ut!


Inga 12´000.

Nope. Blev ingen fisk för mig idag. Men nåt har jag fått idag iaf! JÄVLA HELVETESUTSLAG I HELA ANSIKTET. Ser ut som jag vet inte vad. Och det kliar som satan. Hade ungefär lika för typ.. 2-3 veckor sen. Men sen va de borta, och nu är det där igen. *störande*

Det var iaf skönt å va där ute å pimpla idag. Låg i solen. =)

Lägger väl upp några bilder sen kanske. Om inte annat på bilddagboken. =p

Pimpeltävling.

Idag ska jag åka till stugan och pimpla. Jag kommer fortsätta åka dit tills jag vinner skiten. Då slutar jag. *muttrar*
Det är lite tradition, Oldpimpeln på påskafton. My har varit med 2 år nu, men i år får hon va me pappa.
Hon har inga bra kläder med sig ändå så.

Jag måste göra något åt mitt snusande. Jag snusar på tok för mycket.
Jag e lite avundsjuk på Lonka iaf.. hon har inte många dagar kvar! *orättvist*
Fast på ett sätt så är det bra att jag har den tid jag har kvar.

Å ja vettefan va ja ska skriva mer?!
My står å sjunger "min kära lilla ponny" eller va den heter. Igår skulle hon sjunga bäbä vita lamm för "godis-farmor". Haha.
Den sången My sjunger går: "bä bä vita lamm gick på resturang. Vet du vad han gjorde? Bajsa under borde. Då kom polisen ridandes på grisen som släpte fisen"

Djungelhuset

Igår så åkte vi till Kristoffer och åt middag. =)
Sen hem och kikade på "Hjälp, jag är med i en japansk...bla bla"
Tore var ju för söt. Haha.
Jag kan tycka att Regina Lund skulle ha fått åka hem.

Idag skulle vi åka på Djungelhuset med mamma, Emelie, Robin och Ellen.
Jag blev irriterad på att dom inte kunde säga nån tid när vi skulle åka, så jag sa att då åker vi dit, så kommer ni när ni kommer.
När vi va där ringde jag till Emelie, då va dom ute och gick å stog vid en busshållsplats. Jodå, hon skulle kika när det gick nån buss, å nu visste dom ju var dom skulle åka.
Sen ringde Jocke till henne ngn timme senare. Då skulle dom inte komma dit helt plötsligt.
Jag ringde å prata me mamma å sa att jag blir jävligt besviken när dom skiter i att åka när vi har bestämt att vi skulle göra det tillsammans idag. Då säger hon att dom bestämde sig redan när vi prata första gången att nej, dom skulle inte åka. Då blir jag ännu mer förbannad. Då tycker jag att Emelie har kunnat kläcka ur sig det när jag pratade med henne, istället för att låsas att dom skulle åka.

Dom kan väl få göra mig hur jävla besviken dom vill. Men fan inte My. Så nu är jag förbannad på min syster och min mor. Få se hur lång tid det tar innan nån av dom hör av sig. Skrev ett sms till mamma å skrev det som står ovan, att mig kan hon väl svika, men fan inte My. Å till emelie skrev jag det som står ännu lite längre upp, att hon har ju kunna tala om när jag prata me henne att dom inte skulle åka. Har inte fått nå svar av nån av dom.

Ni som läser min blogg, är det brukligt att man, om man ska göra något tillsammans, bestämmer en tid så man vet vad man har att rätta sig efter?!
Eller är det bara jag som alltid har gjort så?
"Ska vi gå på stan?"
"Ja, vilken tid ska vi ses?"



My hade iaf jätteroligt. Så dit kommer vi åka fler gånger. =)

Sista dagen.

Idag var min sista dag på praktiken.
Kändes faktiskt lite trisst! Jag kommer sakna dom! Allihopa!
Fick ett fint påskägg av min handledare. =)

Åkte hem och ringde mamma å sa att vi, jag och My, skulle komma ner till dom en sväng. =)
Så vi åkte dit! Sen kom Robin hem, å efter det kom Kristoffer och Sunniva.
Bestämde att vi skulle äta middag tillsammans allihopa. Och den skulle ätas här.
Jag skyndade mig hem och tokstädade så det iaf skulle gå å gå in här. =p
Fick likförbannat sitta i typ en halvtimme innan dom kom. Tacos blev de. GOTT!

Nu sen My gick å la sig har jag gjort iordning lite papper, känns bra å jag är nöjd, som satan. =D *haha*

Storsjöbadet

Idag åkte jag, My, Ellen och mamma på Storsjöbadet. =)
Dom tyckte det var hur kul som helst! Vi har inte varit dit sen dom gjorde om. Mycket bättre barnavdelning nu ju.
My och Ellen sprang å åkte rutchkana själva. Så duktiga tjejerna.
Å vi åkte stora gröna också. Den gillade My. Så fort vi kom ner så klättrade hon upp ur vattnet och sprang mot trapporna å skulle åka igen. =p
Vi har haft väldigt roligt iaf.!

Sen åkte vi till torvalla och jag lämnade My, Ellen och mamma hos Emelie & Robin. Sen åkte jag iväg till lokalen och skulle på ett möte.
Robin liftade med mig därifrån tillbaka till torvalla. Det är alltid skoj med sällskap.

Väl tillbaka hos Emelie & Robin blev jag satt på att skala och riva morötter. =p
Sen bidde det middag.

My somnade som en stock när vi kom hem. Inte konstigt, hennes dag har ju varit fullspäckad.
Först ute på dagis hela förmiddan, sen på badet hela eftermiddan, sen busat med Ellen hela "sen eftermiddag"/kväll.

Praktikrapport och påskris

Varit på praktik idag.
Gått bra! =)

Kom hem å städa lite. Men det blev inte så hemskt mycket städning innan jag tvärsomna på soffan. =s
Känns väldigt väl när bebisen sparkar och snurrar runt nu. Utanpå alltså. Ja, innuti också, men det känns väldigt väl utanpå om man har handen på magen. =) Det är mysigt.

Jocke kom hit också å skulle vara med å göra iordning påskriset. =)
My tyckte det var roligt att träffa pappa och göra det tillsammans med både mamma och pappa.
3 st ris blev det. Ett som står på bordet i köket. My tog ett och ställde på bordet i sitt rum och just nu står det 3:e i bokhyllan i Mys rum. Hon skulle ha det där sålänge. ;)



Hemma igen.

Nu har jag och My kommit hem igen.
Rätt skönt. Nu är det bara måndag, tisdag och onsdag kvar. Sen är det "påsklov". Skönt!!

Vi åkte till pappa i fredags em. På vägen så åkte vi in å hälsade på moster. =)
Sen till pappa och åt. Efter det så åkte vi till stugan.
Vi gick in å hälsa på "farfar Sven". Där blev My rädd. Hon är ibland lite rädd för nya människor.
Men efter en stund gick det bra! När "farfar Sven" plockade fram en docka som My fick leka med. En sån där med flera små dockor i. Kommer inte ihåg va dom heter. =p
Igår så åkte vi lite skoter. My va rädd först. Sist hon åkte skoter så ramlade ju Jocke av, sen dess har My tyckt att det är farligt att åka skoter.
Men efter att vi hade åkt kanske.. en km så stannade pappa å kom å frågade My hur det gick. Hon svarade: "INTE FALIT!! LOLIT!!" 
När vi stanna skulle vi grilla korv. Första gången My grillade korv. Hehe, de gick så bra så. Men hon ville inte äta korven. Så hon tog ut den ur brödet å satte den på pinnen å fortsatte grilla den. Ända tills vi skulle åka igen. =p
Hon hjälpte morfar & ingegärd å laga mat. Farfar Sven kom å skulle äta. My förklarade för honom att han skulle ha smör på maten, det blev godare då. Å hon gav sig inte förrän han hade smör på maten. =p

Idag så åkte jag, pappa och My ut å skulle plocka lite ris. =)
De tyckte My va skoj.

Nu är vi hemma och har badat och My är fortfarande vaken. Men snart blir det sängen. 
Det är alltid skönast att sova i sin egen säng.  

Stugan

Nu ska jag och My åka till stugan. Ska köpa lite godis åt oss också tänkte jag. =)

My

Det va ju en grej som hände i tisdags som jag skulle ha skrivit och berättat om.. Hehe.
I tisdags efter att jag hade hämtat My så kom vi hem och parkerade. Precis när vi hade parkerat så är det en ung kille som parkerar brevid.
Han går runt bilen och öppnar en dörr på passagerarsidan. Jag tog lös My, och skulle lyfta ut henne på min sida.
Då ser hon att killen har dörren öppen, och den är lite ivägen för henne. Då säger (läs skriker) hon: "FLYTTA PÅ DIG!!"
Killen har kunnat bli förbannad, men det blev han inte. Han skrattade bara å svarade henne med: "*skratt* ja, jag ska flytta på mig *skratt*"
Å My säger bestämt: "JAA"

När vi skulle gå till bilen en annan dag, söndags kanske det var, så kom grannen ut med sina hundar.
Hon har två små hundar som skäller å skäller. My vänder sig om å säger: "HYCHHH! TYST!" å "dum vovve, agda snäll".
Den kvinnan vänder sig om å blänger surt på oss. =p
Jag e glad att killen vi stötte på i tisdags hade lite mer humor. ;)

Imorgon ska jag lämna My på dagis. Sen åka på praktik. När praktiken är slut för dagen åker jag hem, packar ihop lite grejer, sen hämta My å åka till pappa. Vi ska följa me till stugan i helgen å åka lite skoter och bara ta det lugnt. Vi behöver komma bort lite tror jag.
My är min solstråle. Hon får mig på bra humör när det är massa annat som känns skit.

Har fått en tid till kk också. Känns tungt men ändå inte.

Sen så kan jag ju också tillägga att jag har äntligen fått skattedeklaration! Väldigt bra, men hade kunnat vara bättre. =p


Jag älskar och tror på dig.

Vill inte.

vill inte...Vill inte, VILL INTE, VILL INTE!!

 

Har du..

Har du någon gång kännt det som att du har förlorat något som du egentligen aldrig haft?
Det blir en väldigt konstig tomhetskänsla.

Jag är så otroligt arg, ledsen och besviken på så många människor.
Så fråga inte hur jag mår om du inte har tid att lyssna.



Abiit, excessit, evasit, erupit...


RSS 2.0