10.04.30

Glömde skriva en grej igår.. Ska försöka skriva så ni förstår. =p

Igår gick jag förbi ett dagis. En liten pojke (ca 1½-2 år) puttar en liten flicka (ca 1 år) så hon ramlar. En personal ser det och skyndar sig fram och tar tag i den lilla pojken som blir halvt förskräckt. Personalen höjer rösten och frågar pojken vad han håller på med, skriker att så får man inte göra. Sen leder hon pojken 2-3 meter bort och ställer honom mot husväggen. Där höjer hon rösten igen och säger: "DÄR KAN DU STÅ OCH TITTA PÅ!"
Sen sätter hon sig på huk framför poken, tar tag i armarna på honom och halvt skriker, ryter: "STYGG POJKE!!"

DETTA FÅR MIG ATT MÅ FYSISKT ILLA!!
Av flera anledningar.
Hur många 2åringar förstår överhuvudtaget konsekvenserna av vad dom gör?
Att ställa ungen mot väggen och straffa honom på ett sånt sätt är, enligt mig, långt ifrån OK.
Men det värsta är när hon, ca 2 dm från pojkens ansikte, skriker "STYGG POJKE!" Fortsätt så och kör hans självförtroende i botten. *arg*

Att höja rösten åt ett barn tror jag behövs ibland. För att avstyra någon form av skada tex. Men man ska nog tänka sig för vad man säger.
Nu när jag tänker på det igen, och ser den där lilla pojkens ansikte framför mig mår jag illa igen.
Om det hade varit någon ur personalen på Mys avdelning hade jag, på fullaste allvar, bytt dagis åt henne.
INGEN ska tala om för mina barn att dom är dumma, stygga, elaka etc. Jag har nästan pränta in i Mys huvud "människor är inte dumma, men dom kan göra dumma saker."
Och snart sitter det där. :) Hon kommer ibland och säger: "Jag vill inte vara med ***, h*n gör dumma saker."
DÅ blir jag stolt över henne.

10.04.29 2

Nu har jag satt mig ner en stund.
Har budit Emelie, Robin och Ellen på mat idag. Fläskfilegryta med ris. Rätt gott faktiskt.
Glad är jag idag också. Och det är ju bra.

Någon skrev en anonym kommentar idag. Ja, det skulle kunna vara en vagel. Jag har aldrig haft en vagel i ögat. Men vad jag förstår så kan det bli lite svullet av det. 
Nu är det så att under dagen har det blivit lite värre. Kliar som satan. Det är rött. Och ser nästan ut som att nån har gett mig en smäll. Ser ut som ett blåöga som är på sluttampen av läkningen. Var på apoteket idag och passade på att fråga. Hon sa att det kunde vara en infektion och att nån borde titta på det. Om jag får reda på vad de är så skriver jag det här. :p


Säkert nåt bra på tv nu.

10.04.29

Lite slö idag. Brukar inte kliva upp såhär tidigt. Måste åka in till stan innan jag lämnar My på dagis.

Den där finnen jag skrev om i mitt öga; det kan aldrig ha varit nån finne. Men satan vad ont det gör!!
Och svullet är de.

Gustav har nu sitt namn registrerat hos skatteverket.
Har fått förlossningsournalen också. Tycker de är kul att jämföra Mys och Gustavs. Förlossningen med Gustav tog iaf allt som allt 2h 10min.

My är så omtänksam. Hon förklarar för mig och för Gustav varför han inte får ha det ena eller det andra.
Gustav sätter sig upp sälv. Men han är inte världsbäst på att hålla balansen. =p

10.04.23

Min tatuering ser ut att bli fin faktisk. Tack snälla lillebror. :J

Tycker faktiskt att det kan ta och börja bli lite varmare nu. Längtar efter sommaren och allt som det innebär.
Annars så har jag nå djävulskt ont i ena ögat. Vettefan vad det är, men det känns som att det är en finne på undersidan av ögonlocket..???.. Störande iaf..
Snart ska det lagas mat till gotrollen. :J 
Sen blir det nog lite Wallander. :J

Väntar också på mail från Tradera. Mitt konto har varit spärrat så jag ringde och klagade lite. Dom skulle fixa så jag kunde registrera mig igen.
När jag ska registrera står det att mailadressen redan finns. När jag försöker få lösenordet skickat till mig står det att adressen inte finns. Så jag ringde igen. Och han jag pratade med fattade inget alls. Jag hatar verkligen när man ringer till en support som inte kan svara på frågor.. Han skulle iaf maila i em. Men jag har inte fått nåt. *suck*


10.04.19

Idag har de cyklats. :J ....fortfarande prb  med tangenterna....

My cyklade till Ellen. Vi skulle äta där idag. Köttfärsbiffar. *namnam*
Kristoffer kom också. Han tatuerade mig och emelie idag. Blev inte riktigt som jag tänkte, men jag tror att det här blev ännu bättre. :J


10.04.18

Idag har jag en lycklig dotter... Vi åkte till pappa. Han hade en present åt My. En cykel fick hon.
Nu kan inte jag göra varken utropstecken eller smilegubbar på den här datorn. Men om det hade gått hade jag gjort båda. Hehe.

Så just nu håller My på att cykla fram och tillbaka i hallen. *s*

10.04.17 nr.2

Nuså.
vi skulle ju ut på nya äventyr idag. Så de blev djungelhuset med syster och Ellen. Vi missade bussen. Gjorde ju inte så mkt iofs. Vi kom fram iaf. Ismo var där också. My gillar att leka med Ismos My, så de var ju perfekt. Där var de glass, godis, ballongdjur och ansiktsmålning.
När My och Ellen hade förvandlats till två små söta tigrar så kröp dom runt där på golvet och morrade och fräste. 
Kul har dom haft iaf.
När vi kom hem gjorde vi annat skoj.

Nu nån film, sen sova.

10.04.17

Halloj! Igår bakade jag och My muffins. Sen gick vi och drog med Emelie och Ellen ut i skogen och fikade. =)
Idag ska vi ut på nya äventyr. =)

Äh. Har inget att skriva. Fyller väl på sen om jag har nåt nytt. =p

10.04.13

En dag till.
My cyklade till dagis idag. Medans hon var på dagis idag så var jag och kikade å datorer. Vet inte riktigt om jag har hittat min dator än. Måste fundera lite.

I typ december nån gång så tappade jag bort en vante. En av mina favritvantar. Dom kostade 500:-, så jag har varit väldigt rädd om dom. I snart 4 år.... Jag har verkligen saknat dom i vinter. Vänt upp och ner på hela lägenheten för att hitta dom. Men dom har varit borta. Skulle ta 4:an från barnenshus idag. Och där, på en käpp hängde min vante!! Vad är oddsen?! Måste ju ha varit meningen att jag verkligen skulle ha dom vantarna fast dom var så dyra.. =p

10.04.11

My är 3 år.
Idag sa hon att hon vill ha en speldator. =p
Vi har gjort spargrisar. Med papper ch tapetklister. Ohhh så fina dom blev!

10.04.09

Mer vattenpölar!! =D
Idag fick My hoppa själv. Mina skor var fortfarande blöta sen igår. =p
Men idag tog vi lite kort också!




Filmade lite också.. i slowmotion. Såg riktigt roligt ut. På den filmen ser man verkligen hur hon laddar när hon ska hoppa. Hehe.

10.04.08

Det var alltså i söndags jag skrev sist.. I måndags bestämdes att vi (jag & barnen, mamma, emelie m. fam. & kristoffer m. flickvän) skulle äta middag hos mig. Det blev rosmarin och vitlökskryddad lammstek, potatisgratäng och grekisk sallad. Till efterrätt blev det pannacotta med hallon. =)
Klockrent!

I tisdags åkte mamma hem. Men innan hon åkte så gick vi på stan en sväng, och avslutade med fika i badhusparken. =)

Onsdagen hände inte så mycket. Idag däremot! Idag har vi varit ute. Vi har gått och vi har hoppat i vatten ch lerpölar. Kalla, blöta och skitiga blev vi, men det var det värt.

Skrev jag nåt sist om att min dator har lagt av? Till veckan ska jag kika på en ny. Helst inte en HP. Några tips?


10.04.04

Nu har det blivit sådär längesen igen. Har iofs inte hänt så mycket nytt. I onsdags kom mamma. I torsdags var My påskkärring på dagis. Hon var precis lika söt som vanligt. ;) Jag, My, Gustav, mamma och Ellen åkte in till stan en sväng. Fikade lite. My fick en handväska. Var på Jamtli i fredags.
Igår var det påskafton! Vilket innebär att vi var i stugan och på Oldpimpeln. Ingen av oss vann igår heller. Men farfar vann en brandvarnare på sitt namn. =p Och jag är så stolt över mina underbara barn! Vi var igår ute i ca 4½-5 timmar. Gustav var glad och nöjd hela tiden. Det var My också. Efter halva tiden ungefär kom hon och sa till mig: "Mamma, jag är blöt om fötterna." Då gick vi och bytte strumpor och tjocksockar. Sen fryspåsar och skorna. Sen sprang hon iväg och fortsatte fiska.

Och mycket ska man höra innan öronen trillar av. Jag känner mig så matt! DET, om något, var ju lägre än Glocalnet iaf.. Fy fan..


Jo! Det blev kortslutning i min dator för ungefär en vecka sen. Så den är lite trasig. Men men. Vad gör det om 100 år? Det gör inte så mycket nu heller iofs.

Lägger väl upp nån bild på storfiskarn My nån dag. =)

Glad påsk!

RSS 2.0