10.01.28

"Nu ere gjort.."
"-Jaa..NU ere gjort.."

10.01.27

Vilken bra dag jag har haft idag! Igår också för den delen.
Varken idag eller igår har jag gjort något speciellt. Men det har ändå varit riktigt bra dagar.
Igår gick jag ungefär en mil. Hamnade i snön och fick massa snö i ansiktet. Åkte pulka. På kvällen passade jag på att bada med My medans Gustav sov. Vi hade inget skumbad, så det blev massa massa shampoo. (närmare bestämt ungefär en tredjedels flaska...) Vi busade hela badrummet blött. =D

Idag så lämnade jag My på dagis. Sen drog jag med Emelie på stan. Gick in på teknikmagasinet och skulle handla lite. Tror jag skämde ut expediten lite..? Haha. Ja.. skrattade som bara den när vi gick därifrån iaf.

Gjorde god middag idag också. Skink"sallad" på skinka, avokado, mögelost, vindruvor och vitlök. Det enda My inte äter av det är vitlöken, men eftersom att den är skuren i skivor så är det lätt att pilla bort. Det var så längesen jag gjorde det. Talade om för pappa att jag skulle äta det, och han skulle också göra det någon dag för det var så längesen. Emelie sa samma sak. Och mamma blev lite avundsjuk. ;p
Nej.. testa göra detta. Man kan också hälla på lite olja för att "få ihop" det lite, men det är inte nödvändigt.

Fanns det några rester kvar..?


OJ! Måste skriva en grej till.. Det var precis reklam på TV och det var reklam för "Vitapro". Den reklamen är dubbad, men i början hör man den riktiga rösten. Vilken miss!


10.01.25

"Bättre kan du!"
Är det neg eller pos egentligen?

Gustavs tur att vara sjuk nu. Nu är det han som har nästan 40 graders feber.
Jag är TRÖTT!
Grannens hund ylade från ungefär 17 på lördag till typ 10 på söndag fm. Detta samtidigt som gustav hade feber och var tjock i hals och näsa och pga det inte allt för glad. Yes...



10.01.21

My är sjuk. Gustav är sjuk. Jag är sjuk. Nice...
My har haft hög feber och hosta. Gustav hosta. Men som ett brejk från denna vecka när vi bara varit hemma och varit sjuka så åkte vi på kalas idag. Ellen fyller 3 år idag. =) Tror My gillade att hitta på nåt skoj. Förstår inte hur prinsessan kan vara så pigg även fast hon är sjuk?! Idag har hon iofs inte haft så hög feber. Men ändå! Hade jag haft samma temp som henne hade jag varit jättesjuk och inte velat lyfta ett finger. ;p
Nu funkar det inte riktigt att bli så sjuk när man ska ta hand om 2 sjuka barn. Så jag låter bli helt enkelt och håller mig till att vara bara lagom förkyld. ;p

Har nog inte så mycket mer att skriva faktiskt. Vi har senaste dagarna tittat på film och kramats. =)


10.01.17

Söndag idag. Igen. Känns som att det här veckan har gått väldigt fort.
Idag har jag och My varit ute och gjort en snögrotta.
Jag vet inte riktigt vem som tyckte det var roligast, hon eller jag. =p
Sen har vi gjort pinnbröd också. Och städat. Och lekt. Och lagat mat.
Hon är fortfarande vaken och sitter och tittar på Pippi.
Och nu vaknade lillprinsen efter sin lilla taktikvila. =)

10.01.15

Ja.. mina funderingar ja..
Dom som misshandlar.. Alltså person A hugger person B med kniv eller dylikt för att sedan bara lämna B där. Går då A hem och tycker att h*n är så jävla tuff? Är h*n stolt? Tycker h*n att h*n har uträttat något väldigt bra? Ägnar han en enda tanke åt B? Tänker h*n en enda gång typ: "Undrar hur det gick?"
Jag tycker det är djävulskt onödigt att slåss och vara våldsam. För mig är det nog ett tecken på en form av svaghet. Det h*n inte har i huvudet har h*n i händerna.


Och det här med USA?! Hur sjukt är det inte? Tittade på något prg där det var par i 17-20 års åldern. Dom skulle testas om dom klarade av föräldrarollen. Paren fick bo i en villa var. Tjejerna fick gå runt i stora magar, för att känna hur det är att vara gravid. Dom fick låna en docka som gnällde då och då. När den gnällde skulle dom skruva på ryggen på den. Fanns flera hål. Typ.. blöjbyte, mat etc. Sen var det dags att få barn! Då fick dom låna främmande ungar som dom skulle ta hand om.
Seriöst?? Ni som har varit gravida håller säkert med om att det går inte "fejka" en graviditet! När man bir gravid blir det en jävla massa hormoner etc. Sen så blir man inte stor som om man vore i v 40 direkt. Det tar ju lixom 40 veckor innan man är där..
Och en docka som ska vara en bebis?! Det finns då ingen docka i världen jag skulle älska ens i närheten lika mycket som mina barn! Och det går heller inte att låna någon annans barn för att "testa".
Jag tror att man är ALDRIG "redo" eller "mogen" att bli förälder. Det blir man när man blir gravid och får barn. Det kommer lixom på köpet. Det går aldrig att förbereda sig för vad som komma skall. Alla barn är ju olika. Och man vet aldrig hur just mitt barn kommer bli. Så jag tror inte att man är mer redo för att man väntar tills man är 35-40 med att få barn än om man får barn vid 17-18 års ålder.

När jag har tittat på prg som tex Dr Phil och det är någon ung som vill ha barn hör man: "Du binder upp dig." "Du kommer aldrig få någon fritid." "Bebisen kommer hålla dig vaken på nätterna" etc etc.
Hör man någon gång kommentarer som: "Du kommer älska ditt barn över allt annat." "Det kommer inte spela någon roll om du får offra festerna 3/4 helger i månaden för din bebis för h*n kommer vara värd det." "Du kommer vara beredd att offra ditt eget liv till förmån för ditt barns." ??

Jag har börjat drömma sjuka drömmar. Salig blandning av folk. Hehe. Kanske berättar om någon dröm någon gång. =p



10.01.14

Har shoppat lite. Ska shoppa mer. När jag får lust. Jag är nog tråkigast i världen att handla kläder med.
Var på stan med Emelie i tisdags.
E: "-Men den här då?"
J: "-Nääe.."
E "-Den här var väl fin?"
J: "-Haha! NEEJ!!"
E: "-Nehe, men vad ska du ha då?"
J: "-Ja.. Jag vet inte. Men inte en sån. Typ en sån fast utan sånt."

Tycker det är trisst att handla kläder. Finns så mycket roligare grejer att göra.
Hittade lite iaf. Igår och idag har jag varit ute och gått rätt mycket. Går med vagn och drar My i pulka. =)

Idag gick jag och funderade på lite grejer. På folk som misshandlar andra samt det här med att dom i USA låter unga "testa" om dom är redo att bli föräldrar med en docka eller någon annans barn. Men det skriver jag mer om sen.


10.01.11

Många ettor idag.
Nu sitter jag här framför datorn. Själv. Igen. =p
Det var ett tag sen sist. Men det är faktiskt rätt så skönt. My och Gustav ligger i sängen och sover.
My brukar ligga och hålla om Gustav när dom ska sova. Tror hon är världens bästa storasyster.
Ibland när det är dags att byta blöja på Gustav så kräver hon att få ta över. Hon sitter och gullar med honom och blåser honom på magen när hon byter. Han bara ligger där och skrattar. Ibland kan jag nästan bli rörd till tårar för att dom är så fina. Jag har nog världens finaste barn.

Idag har My testat sina skridskor som hon fick på julafton. Hon blev arg när jag sa att vi skulle gå hem. Efter några om och men samt löfte om att åka igen i veckan så följde hon med.
Hon och jag har gjort bröd idag. Det tyckte hon om. =D Sen har hon hjälpt mig laga mat också.

Nu ska jag, iaf försöka, njuta av ensamheten en stund innan jag ska sova.


10.01.08

Idag skulle du ha fyllt 23 år.
Tänker på dig ofta. Extra mycket idag.
Det kommer jag fortsätta göra tills vi ses igen.
Grattis på födelsedagen Daniel.


10.01.06 (2)

My skulle absolut bada i diskhon. Hon sa att hon var en bebis.
Efter en stund säger hon: "Mamma. Hämta Gustav. Han vill bada med mig." ;p





10.01.06

Mjo.. Vi har målat. Jag och My. Idag målade vi med socker och vattenfärg. Ni vet, när man blandar socker och vatten, målar det över hela pappret och sen målar med vattenfärg ovanpå. =D
Det blir rätt kladdigt.. =/ Men det är smällar man får ta. My gillar det.

Har nässelutslag över halva armarna. *muttrar*
Det där skrev jag bara för att det kliade som fan, så jag kliade tillbaka och då sved det. Och det skrev jag bara för att jag kommer inte på vad det var jag hade tänkt skriva från början, och det känns lite fattigt. =p

Jag stör mig på att folk som lägger upp bilder på facebook inte vrider bilderna rätt innan dom lägger upp dom. Det är riktigt störande att bläddra igenom ett album med kanske.. 50-60 bilder där var och varannan bild är vriden. :@

Eftersom att jag inte har så mycket annat att skriva om så kan jag ju skriva om vad det är jag ligger och funderar på på kvällarna när jag inte kan somna.
Ibland kan det vara en låt som bara dyker upp i huvudet, jag kan nästan hela låten. Men vem fan var det som sjöng?! Om jag inte kommer på så kliver jag ibland upp, startar datorn och kollar upp det. Sen kan jag sova lugnt. Eller så är det kanske något som har gått sönder under dagen. Då kan jag ligga och fundera på hur fasen jag ska laga det.
Kan ligga och fundera ut nåt riktigt kul jag och my ska göra nästa dag. När jag har kommit på nåt bra händer det att jag kliver upp för att titta om allt vi behöver finns.

10.01.05 (2)

Inse och acceptera att du är ansvarig för ditt liv. Förstå din roll som den som skapar resultaten i ditt liv..
Kort sagt;
När du väljer ett beteende väljer du också dess följder.


10.01.05

-32 stog termometern på imorse. Är människan verkligen skapad för att vistas utomhus när det är så kallt?!
Inte den här människan iaf...

Jag har haft lite svårt att sova på nätterna senaste veckorna.. Vet inte riktigt varför. Ligger och funderar och tänker och grubblar. Kommer jag fram till något? Näe.
Igår låg jag i kanske.. 1-1½ timme och bara lyssnade på hur mina älsklingar andades. Jag trivs då. När jag hör att dom jag älskar mest är så nära. =)
Och ja, mina älskade goungar sover med mig. Det är så mysigt när Gustav ligger så nära som man kan och borrar lixom in sig i halsen på ena sidan. My gör samma sak på andra. ;)
Det kommer en dag då dom kommer totalvägra att mysa med mamma. =p 
Innan My ska sova brukar hon titta i en Hänt Extra eller liknande tidning. I dom tittar hon på prinsessor, drottningar, prinsar och kungar. Funderar på att köpa en "Svensk damtidning" åt henne. Som blir bara hennes. =)
Igår kom jag, utan någon anledning, att tänka på en låt. "I Want to Break Free" med Queen. (?) Låg och sjöng den i mitt huvud tills jag somnade.

Nu när jag skrev dom 2 sista meningarna så kom jag att tänka på något annat. När jag var liten och gick på fritids så hade vi tjejer dansuppvisningar och dansade bla till Queen - Radio Gaga. Haha.

I söndags var vi på kalas. Världens sötaste guddotter (min såklart), Alicia, blev 8 år. Hon har blivit så stor på så kort tid känns det som. Det är 8 år sen hon kom!! Känns som att det var inte alls längesen som hon var liten bebis och hon och jag gick och plockade blåbär. När vi kom tillbaka så var hon blå överallt. =)

Sen blir Daniel 28 år idag. Stort grattis till dig storebror. =)


10.01.01

Jag är glad att det är ett nytt år. Det är som att det finns ett stort oskrivet ark. På det kan jag skriva och rita precis som jag vill.

Igår var det nyårsafton. Det var från början bara tänkt att vi skulle äta middag med pappa i stugan i Olden. Men vi blev kvar. Från 2009 till 2010. Johan, Annsofie och barnen var där också. Direkt när vi kom så såg vi Alicia innanför dörren. Hon skyndade sig att sätta på sig kläder och springa ut. Det såg nästan ut som på film. Hon och My sprang mot varandra med öppna armar och möttes i en bamsekram. =D
Dom verkar ha ett väldigt speciellt band. God mat och trevligt.
Johan jävlas som vanligt. Innan vi skulle åka så frågade han vad jag "hade fått i julklapp i år?". Jag svarade vad jag hade fått. HA HA HA. Kul kul.. =p Jo, lite..

När vi åkte därifrån fick jag ringa till polisen. Det sprang 2 hästar mitt på vägen. Dom verkade ha sprungit rätt långt. Det var spår en bra bit. Hoppas verkligen att dom har lyckats hitta dom och fått in dom.
När jag pratade med polisen så sa hon: "Dom kanske är påväg hem?"


Gott nytt år på er iaf. =)


RSS 2.0