Dålig..

Jag är rätt kass på å uppdatera nu känner jag..
Men NU ska jag skriva nån rad eller 2. =p

Vettefan om de ha hänt å spec.. I lördags var jag och barnen (hehe, känns fortfarande lite konstigt att skriva barnen istället för My. =p) på 85 årskalas. Igen. Hon hade det stora kalaset i lördags. Lillebror, som fortfarande inte har fått något namn förutom "Bubbis", fick paket. En filt, en mugg, 3 bodys å 2 par byxor. =) (av Ingegärds syskon.) För övrigt så var kalaset trevligt. Kul å träffa alla som jag inte träffar så ofta.

I måndags så var vi på bvc. Bubbis är nu 57 cm lång och väger 4600g. Båda kurvorna går nästan rakt uppåt. Å de e bra! Fick samma kommentar som med My: "Jaaa...Mat har du ju åt honom iaf!!" Å de e ju hur bra som helst. =)
Får se om han har gått upp lika bra nästa vecka när vi ska dit igen. =) Då ska My få följa med också, så dom får väga å mäta henne också. Det är inte gjort på bra länge nu. Å snart ska hon på 3 årskontroll. Hon kan lätt pricka av alla grejer hon "ska" kunna när hon är 3. Massa grejer som hon "ska" kunna när hon är 4 också..

Jo! I söndags så åkte jag och My å köpte pärlplattor och pärlor! DET gillade hon. Som hon har "pärlat"! Tycker det är häftigt å se att hon som är så liten, inte ens 3 år, klarar utan problem av att bygga en pärlplatta själv. Å när hon är klar kan hon komma på att hon ska byta ut en pärla mitt plattan, plockar upp den utan å få me alla andra å sätter dit en ny.

Idag har My varit på dagis. Det var invigning av dagiset idag. Å hon har pratat mycket om lillebror på dagis idag. =) Å hon har visat upp honom för både dagiskompisarna å personalen. =p


Ja, han måste ju få ett namn snart, Bubbis. Men att han har ett smeknamn är ju en bit på vägen, eller? =p


Lillebror

Nu har jag fått klagomål.. På att jag inte har uppdaterat. =p
Så jag får väl ta å göra de. =)

Tisdag 8:e September, 20.10, kom världens finaste prins.
Onsdagen efteråt, på läkarundersökningen på BB, så såg dom att han hade TUNGspalt (mer än en som har hört (?) fel å trott han har GOMspalt). Antar att det är det man tänker på när man hör ordet spalt. =p Men men!
Vi åkte iaf hem på onsdagen. Så han var inte ens ett dygn när vi åkte. Först åkte vi till morfar fram och tillbaka å hämtade lite grejer, sen hem.

På fredan skulle vi tillbaka till BB för att ta PKU prov och dom skulle göra en till läkarundersökning. (Läkarundersökningen ska egentligen göras när barnet är 2-3 dagar, därför fick lillebror göra 2)
PKU provet var ingen lätt match. Det tog dom lååång tid innan dom hittade någonstans att ta det.
Å för er som inte vet; PKU provet tas i handleden eller armvecket på barnet. Och när dom tar i handleden så böjer dom lixom.. ihop. Alltså, böjer ner handen mot handleden. Å de ser så ont ut!
Läkarundersökningen gick bra. Hon hade lite problem å kolla reflexerna. Han är väldigt stark i nacken, så huvudet for inte bakåt som det "ska" när läkaren släppte. =p Sen protesterade han när dom skulle kolla höfterna, så då fick dom ge honom sockerlösning för att han skulle slappna av lite.

Fick också en tid till öron-näsa-hals. Å besöket där var värre än PKU provet! Där rättade dom till den där tungspalten. Å för er som inte vet vad tungspalt är, så är det när strängen under tungan är för stram. Å det dom gör åt det är att dom helt enkelt klipper upp den. Detta gjordes utan bedövning (förutom sockerlösning).
Han skrek sålänge han var fasthållen. Så direkt efter klippet så vart det bra igen.
Amningen fungerar mkt bättre efter det. =)

Ibland känns det svårt med både lillebror och My, alltså, det känns som att My hamnar lite åt sidan. Men jag tror det går bra. Hon är iaf världens stoltaste storasyster. Hon hjälper till att byta blöja, tvätta naveln och klä på. Han ska sitta hos henne, hon ska ligga hos honom, frågar efter honom så fort hon inte vet var han är etc. Hon är så go´.

Sen vi kom hem så har vi varit på 85 års kalas hos Momma också. Hon fyllde år i lördags. Då fick My och lillebror för första gången träffa sin kusin. Olle. My var och lekte med måns på gästrummet när Olle kom, så hon missade lixom det. OJ va fel det blev för henne när hon kom ut å Ingegärd höll i "lillebror". Hon sa åt ingegärd att det var hennes lillebror. Å ingegärd svarade med att lillebror satt hos Annsofie. My tittade å mycket riktigt så var ju lillebror där. Hehe. Hon blev lagomt förvirrad när det helt plötsligt var 2 bebisar där. Hon e så söt. =)

Va ha vi gjort mer? Igår tog vi med oss kex och saft å gick å lekte i en lekpark. My tyckte det var riktigt skoj. Hon skulle köra vagnen. Å när hon inte körde vagnen så låg hon i korgen under den. =p

Han har heller inte fått något namn än, så än sålänge så heter han lillebror eller bebis. Han är väldans lik sin far, han också. Han är också väldigt lik My, när hon var så liten.

Nu ska jag och prinsessan fika lite. =)


Har glömt..

För 2 veckor sen så skrev jag på ett papper på dagis där det står vilka som får hämta My på dagis.
Skrev då upp mig och Jocke om inget annat är sagt.
Idag när jag gick hem så kom jag å tänka på.. Kanske kanske ska ändra på de? Tänk om jag skulle åka in till förlossningen idag på dan, också ska tex Robin hämta My på dagis. Då går dom ju inte med på det utan att ringa till mig. Å jag vettefan om det första jag tänker på när jag är på förlossningen är att ringa dagis å informera om att "det är Robin som hämtar idag".. =p

Så nu har jag skrivit upp några namn på en lista som jag ska lämna när jag hämtar My. Att dessa personer får hämta henne åtminstone tills jag har fött barn. =p

Å jag tror att My går på världens bästa dagis. Tillomed personalen är lite imponerad av hur bra det fungerar mellan barnen, och vilken sammanhållning dom har!

Tungt

Ja, det har varit en rätt tung dag. Men just nu känns det bättre iaf.
Vettefan om det har blive nå bättre, men de KÄNNS iaf bättre. Å de e ju de som räknas.

Jag har iaf världens finaste tjej. Å jag vet att pojken kommer vara precis lika fin.
Nu får bebisen komma inom närmaste 3½ timmarna, annars får han vänta till den 9:e.

Hoppas..

..på att det kommer igång snart. Orkar inte med dessa förvärkar (eller om de e värkar?) hur länge som helst.



To let a fool kiss you is stupid.
To let a kiss fool you is worse.

Nuså

Jag antar att det växer ihop igen. Det brukar ju som göra det.
Men den här gången ska jag se till å göra rent ordentligt så det inte blir infektioner å skit.


Mjo..

Ja. Idag är jag vaken tidigt. Har sovit skit inatt. Jätte jättedåligt.
Vet inte hur många gånger jag har vaknat.
Har vaknat av att jag själv har legat å låte när jag har haft en förvärk som har gjort ont. =p

Undra va vi ska hitta på idag. =) My sover än.
Klas gillar inte riktigt mig tror jag. När jag kliver upp på morgonen så bryr han sig inte. Men såfort My kommer så kommer han också å ska gosa me henne. =p

Mos!

Idag skulle ju vi till pappa å kopiera nå papper. Höll på å missa bussen så de blev lite stressigt. Men vi hann till hållplatsen, precis lagom till när bussen gick.. Innan jag kom på att pappret jag skulle kopiera låg i bokhyllan... Skyndade mig hem och hämtade pappret och vi hann faktiskt med bussen ändå! Hade de vare mindre folk så hade de aldrig gått. =p

Hos pappa så va My rätt nyfiken på va Kristoffer å Fredrik höll på me. =) Å hon hjälpte morfar å plocka ihop massa skräp. Sen skulle hon absolut följa med och slänga det också. Så vi åkte å slängde skräp. Ja följde också  med. Med förhoppning om att de kanske sätter igång nångång!! =p
När vi kom tillbaka så la jag mig på soffan en stund och My hjälpte pappa å köra grus.

Plockade äpplen hos pappa också. Tänkte att jag skulle pröva göra mos. Blev ju hur gott som helst ju! Så nu funderar jag på å plocka bort resten av äpplena också å göra ännu mera mos. Äter ju de varje dag på gröten. =p Å de e faktiskt godare med hemgjord än köpt. Sen e de ju rätt bra att man vet exakt vad den innehåller. Å de e roligt när man har plockat själv å gjort själv. ;p

Sparade några äpplen å tänkte göra paj imorgon också. =)


Vackert väder!

..va de ju inte direkt idag..
När jag vaknade imorse så hör man hur bilarna och bussarna kör utanför, och det riktigt hörs att det är blött ute.
Då ere så trisst å vakna!
Förkyld är jag också. Vilket inte gör det bättre..

Igår fick jag komma till barnmorskan på telefontiden. Mina värden ser äntligen bättre ut! =D
Hon skickade en remiss till specialistmödravården. Dom skulle avgöra om jag ska åka dit. Antagligen så slipper jag det. Och det är också bra. =)
Bebisen låg låååångt ner iaf. Å de va ett par gånger när jag hade lust å klappa till henne. =p
Hade någon annan, vem som helst, gjort va hon gjorde så hade jag slage till. Haha. I ren reflex alltså. Förstår varför hon sa att jag skulle ha händerna längs sidorna. =p

Hämtade My på dagis å åkte å köpte lite mer lampor igår. Jag tycker de e ett jävla påhitt de här att vanliga glödlamporna försvinner. Jag har dimmer på lampor, å lågenergilampor funkar inte i dom. Då måste jag köpa nån jävla diodlampa (??) å dom e ju billig.. Näe. Jag är sur för det. Så jag klarar mig ett tag nu iaf.

Jessica å Oskar va hit en sväng igår också, så jag beställde jultidningar. =)

Ida ska vi åka till pappa en sväng. Men de kändes ju lagomt roligt å gå ut i de här vädret. =s
Fast det finns ju regnkläder. =)

Idag då?

BM skulle ju ringa upp mig imorse. Trodde jag ja.
Ingen BM ringde. Väntade. Ringde på bm´s telefontid. Ingen telefontid. Ringde på vanliga telefontiden. Väntade. Kom inte fram.
Ringde nästa telefontid. Kom inte fram.
Ringde växeln å sa att jag ville bli kopplad till nån på torvalla hc. Vem som helst. DÅ fick jag svar!
Fick då höra att det var ingen barnmorska som jobbade idag. BRA!
Krävde att få komma till en sköterska å få ta ett blodtryck iaf. Sköterskan ringde upp och jag fick komma.
Det var liiiiiite högt kanske!! Fick vila där i 15-20 min. Det blev betydligt mycket bättre. Men fortfarande högt.

Får jag inte komma till en barnmorska som kan kolla allt ordentligt imorgon så tänker jag gå dit, sitta där å vägra gå därifrån innan jag har fått komma in å kolla allt som ska kollas på ett sista besök på mvc. Å kan dom absolut inte ta emot så får dom fan ordna en annan bm på nån annan hc som kan. ÅHHH! Känns att jag är gravid sånna här gånger.. =p


Underbart att lämna My på dagis idag iaf. =D
När vi kom fram så parkerade jag vagnen vid fönstret, där den brukar stå. Alla barn på dagis sprang fram å trängdes vid fönstret å ropade på My. Tittade på älsklingen å såg att hon fick ett väldigt belåtet leende på läpparna.
Vi gick in i "hallen" å alla barn kom springades till grinden å stog där å trängdes.
"HEEEJ MY!!!!"
"Va snygg du är idag My!"
"Jag har saknat dig My!"
"Nu kommer My!"
"HÄR ÄR JAG MY!!"

My har samma belåtna leende på läpparna, sätter sig lungt ner och tar av sig skorna. Sen springer hon fram och kramar var och en av dom genom grinden. Öppnar sedan, springer in å leker.
Jag sa till en av fröknarna; "Vilket varmt välkomnande hon fick!!"
Hon skrattade och svarade: "Ja, dom har pratat om My hela frukosten. Frågat var My är och om hon kommer idag."

Det känns så skönt i hjärtat att se och höra detta så ni anar inte! =)


De e inget..

..speciellt alls med din kommentar. Det handlar inte om vad du skriver.
Det handlar om att du inte står för vad du skriver. ;)
Jag vet ju att det är du som har skrivit, men du står inte för det å du ljuger om det.
Jag kan publicera det om du vill, å skriva ut ditt namn också?

Anonym.

Anonyma kommentarer publiceras inte längre i min blogg. Bara så du vet.
Å det var väl kanske bra, för din del, med tanke på din stavning och grammatik.. ;)

Men fortsätt skriva kommentarer du! Jag tycker det är rätt så roligt att läsa dom. =D

Å nej, jag vet att alla inte är det. Det har visat sig rätt tydligt.
Men jag vet inte om jag skulle uttrycka mig på riktigt samma sätt. Jag skulle nog kalla det för vanligt vett kanske? Ja, iaf något som passar in lite bättre på vad jag syftade på när jag skrev inlägget. Men eftersom att jag inte skrev vad det handlade om så har du ju ingen aning. Så jag har överseende med det. ;)

Alla är vi ju olika..

Å fan va jag e glad för de!
Blev inge besök på mvc idag iaf. Dom idioterna hade bokat in mig och andra på besök på eftermiddan... TILL EN LEDIG BARNMORSKA!! Smart!
Fanns det någon annan ledig tid denna vecka då? Nope.
Men jag skulle få komma imorgon oavsett om det fanns tid eller inte.
Sur blev jag iaf..

Sen finns det ju andra också som inte tänker spec långt. Å de e ju trisst.

Jo!

Jag har blivit "plastfaster" också inatt. Till en liten Olle. =)
Grattis till er, Henka & Marie! =)

Morgon..

My sover än. Jag vaken. Som vanligt.

Igår så skulle ja å My gå på barnens hus en sväng. Frågade Jessika om hon ville följa me å ta en prommis.
Självklart. Hade inte förväntat mig nåt annat. ;p
Så jag å My åkte dit först å sen så gick vi ut. My skulle absolut hålla i Magnus, och det gick bra tills vi nästan va framme vid Rondellen. Då blev dom osams, Magnus och My. =p
Tror fröken hade väldans roligt när vi gick in till Jessicas "kille". Hehe.

Hittade lite lampor på Ixo.
Ja.. sen så gick vi ju tillbaka. Å My plockade lite bär å hoppade studdsmatta med Jonatan. =)

Sovit dåligt inatt också. Ska till mvc sen.

RSS 2.0