Lillebror

Nu har jag fått klagomål.. På att jag inte har uppdaterat. =p
Så jag får väl ta å göra de. =)

Tisdag 8:e September, 20.10, kom världens finaste prins.
Onsdagen efteråt, på läkarundersökningen på BB, så såg dom att han hade TUNGspalt (mer än en som har hört (?) fel å trott han har GOMspalt). Antar att det är det man tänker på när man hör ordet spalt. =p Men men!
Vi åkte iaf hem på onsdagen. Så han var inte ens ett dygn när vi åkte. Först åkte vi till morfar fram och tillbaka å hämtade lite grejer, sen hem.

På fredan skulle vi tillbaka till BB för att ta PKU prov och dom skulle göra en till läkarundersökning. (Läkarundersökningen ska egentligen göras när barnet är 2-3 dagar, därför fick lillebror göra 2)
PKU provet var ingen lätt match. Det tog dom lååång tid innan dom hittade någonstans att ta det.
Å för er som inte vet; PKU provet tas i handleden eller armvecket på barnet. Och när dom tar i handleden så böjer dom lixom.. ihop. Alltså, böjer ner handen mot handleden. Å de ser så ont ut!
Läkarundersökningen gick bra. Hon hade lite problem å kolla reflexerna. Han är väldigt stark i nacken, så huvudet for inte bakåt som det "ska" när läkaren släppte. =p Sen protesterade han när dom skulle kolla höfterna, så då fick dom ge honom sockerlösning för att han skulle slappna av lite.

Fick också en tid till öron-näsa-hals. Å besöket där var värre än PKU provet! Där rättade dom till den där tungspalten. Å för er som inte vet vad tungspalt är, så är det när strängen under tungan är för stram. Å det dom gör åt det är att dom helt enkelt klipper upp den. Detta gjordes utan bedövning (förutom sockerlösning).
Han skrek sålänge han var fasthållen. Så direkt efter klippet så vart det bra igen.
Amningen fungerar mkt bättre efter det. =)

Ibland känns det svårt med både lillebror och My, alltså, det känns som att My hamnar lite åt sidan. Men jag tror det går bra. Hon är iaf världens stoltaste storasyster. Hon hjälper till att byta blöja, tvätta naveln och klä på. Han ska sitta hos henne, hon ska ligga hos honom, frågar efter honom så fort hon inte vet var han är etc. Hon är så go´.

Sen vi kom hem så har vi varit på 85 års kalas hos Momma också. Hon fyllde år i lördags. Då fick My och lillebror för första gången träffa sin kusin. Olle. My var och lekte med måns på gästrummet när Olle kom, så hon missade lixom det. OJ va fel det blev för henne när hon kom ut å Ingegärd höll i "lillebror". Hon sa åt ingegärd att det var hennes lillebror. Å ingegärd svarade med att lillebror satt hos Annsofie. My tittade å mycket riktigt så var ju lillebror där. Hehe. Hon blev lagomt förvirrad när det helt plötsligt var 2 bebisar där. Hon e så söt. =)

Va ha vi gjort mer? Igår tog vi med oss kex och saft å gick å lekte i en lekpark. My tyckte det var riktigt skoj. Hon skulle köra vagnen. Å när hon inte körde vagnen så låg hon i korgen under den. =p

Han har heller inte fått något namn än, så än sålänge så heter han lillebror eller bebis. Han är väldans lik sin far, han också. Han är också väldigt lik My, när hon var så liten.

Nu ska jag och prinsessan fika lite. =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0